Geschiedenis

De roots van GartenFest liggen in 2003 toen een handjevol Tungelroyse vrienden besloten om op een gezellige zomeravond de barbecue aan te steken en een kratje bier open te trekken.

De jongerenvakantie zat er net op, de vele fantastische vakantiefoto’s waren snel ontwikkeld (echt old skool van een fotorolletje) en werden die avond wereldkundig gemaakt.
Ja hallo, net terug van vakantie dus deze avond mag niet teveel kosten hé! Materiaal werd dus zelf bijeen gezocht en eten en drank voor een prikkie ingekocht. De totale onkosten werden onder de aanwezigen verdeeld en voila: het recept voor een mooi, gezellig, relaxed en vooral goedkoop all-in avondje is geboren!

Dit recept is heden ten dagen eigenlijk nog altijd het principe (en succes!) van GartenFest! Nog altijd proberen we de onkosten zo laag mogelijk te houden d.m.v. mooie samenwerkingsverbanden waardoor de all-in bijdrage per persoon ook laag kan blijven. Daarbij is en blijft het organiseren van een mooi, gezellig en relaxed festivalletje voor vrienden en bekenden uit de regio het voornaamste doel. En natuurlijk gebeurd dit alles zónder winstoogmerk.

Misschien wel hét belangrijkste ingrediënt binnen het GartenFest concept is dat er zoveel mogelijk samengewerkt wordt met andere particulieren, ondernemers en verenigingen uit de regio om het festival van de grond te krijgen. Immers, samen staan we sterk en kunnen we veel realiseren tegen zeer geringe kosten. Velen zetten zich dan ook vrijwillig en belangeloos in, met de middelen die men kan bieden, om zodoende een fantastische dag te realiseren en ook zelf te ervaren natuurlijk! Denk hierbij dan aan individuele talenten (bv. DJ’s), tijd (opbouw/afbreken) of materialen (techniek, locatie, tent, e.d.) die kosteloos beschikbaar gemaakt worden.

Dit alles is DE kracht achter GartenFest én maakt het uniek in zijn soort. De geweldige, ongedwongen en karakteristieke sfeer die hierdoor ontstaat moét je gewoon zelf meegemaakt hebben!

Inmiddels is GartenFest zo’n succes gebleken dat het de privésfeer ontgroeid is. We zijn dan ook trots met de oprichting van onze eigen Stichting GartenFest Foundation in de nadagen van 2016. Met deze professionalisering kan op een goede en veilige manier aan alle randvoorwaarden voldaan worden om tijdens volgende festival edities nóg meer mensen te kunnen verwelkomen…maar natuurlijk zal de originele typerende sfeer waarmee GartenFest groot geworden is niet verdwijnen!

En met een zeer geslaagd en recordbrekend GartenFest 2019 achter de rug is ook de 10e editie succesvol verlopen. GartenFest 2020 is dus letterlijk de start van een nieuw decennium.

GartenFest 2019
“Editie #10”

GartenFest 2018

GartenFest 2017

GartenFest 2016

GartenFest 2015
“Festival editie”

GartenFest 2014
“Back to the 80’s and 90’s”

GartenFest 2006

GartenFest 2005
“The 3rd edition”