Historie

De roots van GartenFest liggen in 2003 toen een handjevol Tungelroyse vrienden besloten om op een gezellige zomeravond de barbecue aan te steken en een kratje bier open te trekken.
Lees verder

De jongerenvakantie zat er net op, de vele fantastische vakantiefoto’s waren snel ontwikkeld (echt old skool van een fotorolletje) en werden die avond wereldkundig gemaakt.
Ja hallo, net terug van vakantie dus deze avond mag niet teveel kosten hé! Materiaal werd dus zelf bijeen gezocht en eten en drank voor een prikkie ingekocht. De totale onkosten werden onder de aanwezigen verdeeld en voila: het recept voor een mooi, gezellig, relaxed en vooral goedkoop all-in avondje is geboren!

Dit recept is heden ten dagen eigenlijk nog altijd het principe (en succes!) van GartenFest! Nog altijd proberen we de onkosten zo laag mogelijk te houden dmv. mooie samenwerkingsverbanden waardoor de all-in bijdrage per persoon ook laag kan blijven. Daarbij is en blijft het organiseren van een mooi, gezellig en relaxed festivalletje voor vrienden en bekenden uit de regio het voornaamste doel. En natuurlijk gebeurd dit alles zónder winstoogmerk.

Misschien wel hét belangrijkste ingrediënt binnen het GartenFest concept is dat er zoveel mogelijk samengewerkt wordt met andere particulieren, ondernemers en verenigingen uit de regio om het festival van de grond te krijgen. Immers, samen staan we sterk en kunnen we veel realiseren tegen zeer geringe kosten. Velen zetten zich dan ook vrijwillig en belangeloos in, met de middelen die men kan bieden, om zodoende een fantastische dag te realiseren en ook zelf te ervaren natuurlijk! Denk hierbij dan aan individuele talenten (bv. DJ’s), tijd (opbouw/afbreken) of materialen (techniek, locatie, tent, e.d.) die kosteloos beschikbaar gemaakt worden.

Dit alles is DE kracht achter GartenFest én maakt het uniek in zijn soort.
De geweldige, ongedwongen en karakteristieke sfeer die hierdoor ontstaat moét je gewoon zelf meegemaakt hebben!

Inmiddels is GartenFest zo’n succes gebleken dat het de privésfeer ontgroeid is. We zijn dan ook trots met de oprichting van onze eigen Stichting GartenFest Foundation in de nadagen van 2016. Met deze professionalisering kan op een goede en veilige manier aan alle randvoorwaarden voldaan worden om tijdens volgende festival edities nóg meer mensen te kunnen verwelkomen…maar natuurlijk zal de originele typerende sfeer waarmee GartenFest groot geworden is niet verdwijnen!


GartenFest 2018

Ook 2018 gaat niet voorbij zonder GartenFest Festival! ♥

Pak snel je partyagenda en blok ZATERDAG 9 juni 2018 voor hét feestje van het jaar!

Zoals altijd is GartenFest 2018 een all-inclusive festival (dus eten & drinken inbegrepen) en de vorig jaar succesvol geïntroduceerde GartenFest After Party bij café restaurant De Toerist is een blijvertje.

We zien jullie graag op zaterdag 9 juni…tot dan!

Naar de GartenFest 2018 website…

 

GartenFest 2017

Natuurlijk  is er ook dit jaar weer een GartenFest Festival!

Na een supermooie én uitverkochte editie vorig jaar hebben wij besloten om de stoute schoenen aan te trekken en er nóg een schepje bovenop te doen dit jaar. De oprichting van onze eigen Stichting GartenFest Foundation is inmiddels een feit en de organisatie is aangesterkt met 2 extra superhelden. Met dit stukje professionalisering van de organisatie staat ons niets meer in de weg om van 2017 een nóg groter succes te maken!

Naar de GartenFest 2017 website…

 

GartenFest 2016

De festival opzet van vorig jaar werd super goed ontvangen dus ook in 2016 weer GartenFest Festival.

We proberen ieder jaar weer te vernieuwen dus ook in 2016. De focus ligt dit jaar nóg meer op BELEVING…inderdaad met hoofdletters, want uiteindelijk is dat wat GartenFest probeert te bieden; een originele en fantastische beleving!

Hoe gaan we die beleving nog verder intensiveren dan? Nou, eigenlijk op alle vlakken wel. Denk dan bijvoorbeeld aan het opbouwen van een échte stage met DJ booth, het presenteren van nieuwe DJ’s met hun eigen muziekstijlen (naast onze residents natuurlijk), een biertent voor de echte fijnproever en ook verdere variatie binnen het aanbod aan eten.

Voldoende redenen dus om ook GartenFest 2016 niet te missen!

Naar de GartenFest 2016 website…

 

GartenFest Festival 2015

Het zal moeilijk worden maar we gaan toch een poging wagen; na de geweldige editie in 2014 gaan we proberen om van GartenFest 2015 een nog groter, beter, gezelliger en vooral verrassender feestje te maken!

In het diepste geheim heeft de organisatie de afgelopen tijd nagedacht over de mogelijkheden voor dit jaar. Creatieve ideeën worden aan de lopende band bedacht, samenwerkingen worden besproken, een allesomvattend plan de campagne wordt stukje bij beetje opgezet waarbij grenzen worden opgezocht en vast ook overschreden.

We gaan nog niet verklappen wat GartenFest 2015 allemaal in petto heeft…maar het belooft een top dag te worden dus zorg dat je erbij bent!

Naar de GartenFest 2015 website…

 

GartenFest 2014 “Back to the 80’s and 90’s”

Na jaren van afwezigheid komt GartenFest terug!

Met het thema: “Back to the 80’s and 90’s” knallen op zaterdag 21 juni 2014 de gouwe oude om je oren.
Nintendo, playstation en jenga verzorgen vermaak uit het verleden en de ‘Build-Your-Own-Burger’-bar is gegarandeerd succes tegen de stevige trek!

Naar de GartenFest 2014 website…

 

GartenFest 2006

Na drie succesvolle jaren… Ook dit jaar weer: GartenFest 2006.

26/08/2006 is de dag waarop het allemaal weer gaat gebeuren.
GartenFest 2006 zal dan weer plaatsvinden en dit jaar groter dan ooit tevoren!

Naar de GartenFest 2006 website…

 

GartenFest 2005 “the 3rd edition”

Na 2 succesvolle jaren mag dit jaar niet voorbij gaan zonder een tuinfeest, daarom dit jaar “GartenFest” the 3rd edition!

Ons doel dit jaar: Opnieuw een alles overtreffend feest met nog meer bezoekers, opnieuw een gloeiende barbecue, genoeg drank en twee gast-DJ’s!!

Naar de GartenFest 2005 website…